Кунжутні насіння використовуються для надання смаку та текстури випічки та салатних заправок. Кунжутні насіння входять до складу азіатських та східних спецій.
Горіховий смак насіння посилюється після обсмажування без олії із постійним помішуванням протягом 1-2 хвилин.
Застосовують кунжут і для виробництва пасти та халви.
У Японії та Китаї прийнято посипати кунжутним насінням овочеві страви та салати.
Гармонійно поєднується кунжут з рисом, яловичиною, з панірувальними сухарями для обсмажування риби чи курки.
А в Кореї основною приправою є кунжутна сіль – суміш розмеленого обсмаженого кунжутного насіння та солі.
Але основне призначення кунжуту в кулінарії – це отримання кунжутної олії, адже це одна з найстаріших і найголовніших олійних культур.
- Характеристики
- Відгуки
Основні:
Додаткові характеристики: